Menyokong Perniagaan Sahabat Muslim

Salam. Pada hari ini, ramai umat muslim di Malaysia sudah sedar akan tuntutan berniaga seperti yang dilaung-laungkan di dalam Al Quran. Surah 4 An-Nisa: 29. Ramai sahabat sahabat yang sedang berusaha setiap waktu untuk memajukan perniagaan mereka dengan harapan yang menggunung iaitu dimurahkan rezeki oleh Allah swt dan diterima perniagaan mereka sebagai amal ibadah yang mulia di sisiNya.

Ada yang berniaga besar-besaran dan tak kurang juga secara kecil-kecilan. Apa jua usaha yang dilakukan, harapan saya biarlah ia halal dari segenap sudut.

Baiklah, setelah agak lama tidak mengemaskini blog saya. Hari ini saya ingin menyampaikan hasrat dua sahabat saya yang sedang giat mencari pelanggan.

Sahabat pertama menawarkan khidmat renovasi bangunan rumah dan pejabat, bermula dari lukisan konsep kasar hinggalah kepada pembinaannya. Beliau amat berpengetahuan dan berpengalaman serta harga yang diberi juga berpatutan.

Nama syarikat:
Ideartworks Sdn Bhd
(Hubungi beliau di talian 0193303190 – En. Alwi)

—————————————————————————————–

Sahabat kedua membuka syarikat agensi pelancongan. Jika anda ada rancangan untuk melancong dan memerlukan khidmat agensi yang baik, sila hubungi syarikat beliau.

Nama syarikat:
WSF Travel & Tours Sdn Bhd

Alamat syarikat:
Suite 14B-2,
Jalan SM 4,
Taman Sunway Batu Caves,
68100 Batu Caves, Selangor.

Tel: 0361855218  Faks: 0361855219

————————————————————————————————

Maaf, saya tidak memberikan alamat email mereka secara terbuka kerana saya faham benar tentang karenah blog di internet ni. Ramai yang hantar spam mail minta bantuan nak pindahkan wang jutaan dollar konon.

Itulah manusia. Allah bagi kemudahan, ada yang masih mencari yang tak bersih di sekitar kemudahan yang ada. Dah tahu internet mampu menghubungkan ramai manusia yang kita kenal dan tidak, gunakanlah dengan penuh hikmah. Bukan untuk menipu.

Itulah kesannya bila di dalam dada manusia sekarang tidak lagi ada perasaan taqwa (takut kepada pencipta). Tidak kira agama apa pun. Orang yang gemar menipu ini merasakan hidup di dunia ini adalah selamat dari genggaman yang Maha Kuasa. Tak ada lagi terdetik di dalam hati bahawa perbuatan buruk akan dibalas buruk. Yang nampak hanya keselesaan peribadi dan keseronokan sementara.

Baiklah. saya akan berusaha mencari lebih banyak lagi senarai usahawan muslim dan sedaya upaya mencuba untuk menghasilkan direktori perniagaan muslim untuk panduan tuan puan adik kakak.

Semoga Allah swt memberikan petunjuk. Amin

Advertisements

1 Comment (+add yours?)

  1. abc 7 ktvu
    Dec 18, 2010 @ 11:55:51

    I enjoy men and women who actually who post often, it is really hard to receive all form of understanding any other way. Quality job.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: